Де дивитися футбол онлайн: всі доступні варіанти

Поділитися:

У старі часи, коли інтернет був в дивину, футбол показували на загальнодоступних каналах, і які матчі дивитися – визначали режисери трансляцій. Новини заморських ліг доводилося дізнаватися зі спортивних газет і журналів. Тепер такої проблеми немає, будь-який бажаючий може читати новини і дивитися футбол онлайн, але виникає інша проблема: де саме дивитися?

Джерел багато, але більшість з них платні, тому потрібно зробити правильний вибір, щоб уникнути переплати.

Звичайно, найпростіший спосіб подивитися футбол онлайн – підключити кабельний або супутниковий пакет ТВ, що транслює потрібні спортивні канали. В Україні показом популярних матчів займаються телеканали «Футбол» холдингу «Україна», канал Setanta, і інші, менш відомі транслятори. Але це не єдиний варіант.

Українська Прем’єр-ліга доступна безкоштовно, але не вся

Наша УПЛ – найпопулярніший продукт в країні, тому подивитися її можна різними способами:

● на платних кабельних або супутникових телеканалах;
● на загальнодоступних телеканалах, таких як 2 + 2, УНІАН, Україна (безкоштовно);
● на онлайн-платформах OTT, таких як oll.tv, Vodafone TV (платно);
● в нелегальних піратських трансляціях (безкоштовно, але незаконно);
● на сайтах букмекерських контор (умовно безкоштовно);
● на офіційних YouTube-каналах клубів і трансляторів (безкоштовно).

Останній спосіб – найцікавіший, але не вся українська Прем’єр-ліга доступна для безкоштовного перегляду в інтернеті. Свої домашні матчі на YouTube (на своєму каналі або проект FootballHub холдингу «1 + 1») показують тільки клуби, які відмовилися входити в єдиний пул і продавати права на трансляції телеканалам «Футбол». У сезоні 2019/20 це були Динамо, Зоря, Десна, Дніпро-1 і Карпати.

Ті команди української Прем’єр-ліги, які підписали договір з медіа-групою «Україна», за її умовами не можуть безкоштовно показувати свої поєдинки. Тому дивитися їхні домашні гри можна тільки на ТБ і онлайн за передплатою.

Безкоштовні єврокубки – це складно

На відміну від УПЛ, топові європейські чемпіонати та єврокубкові ігри подивитися безкоштовно буде проблематично. Іноді їх показують на своїх сайтах букмекерські контори, але для перегляду потрібно зареєструватися та мати позитивний баланс. Якість трансляцій в БК не завжди висока, коментарі часто взагалі немає (інтершум), тому такий варіант сподобається не всім.

Звичайно, є нелегальні трансляції, але дивитися їх як мінімум неетично. Крім того, правовласники борються з тими, хто краде їх контент, тому такі стрім часто йдуть зі збоями і не в дуже хорошій якості. Так що, щоб насолодитися гарним футболом у високій якості, найпростіше оформити підписку на сервіси OTT-транслятора онлайн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу