Законодавство в Україні посилює проблему недобудов

Поділитися:

Житлові комплекси банку “Аркада” можна за умови, що участь в цьому візьмуть державні органи. Національний банк України займається цією проблемою ще з 2016 року, і щоб в майбутньому таких проблем не виникало, потрібно змінювати законодавство.

Таку думку висунула виконуюча обов’язки голови Нацбанку Катерина Рожкова.

За її словами, до вирішення питання крім Нацбанку, підключилися Кабмін і КМДА. З огляду на той факт, що всі взяли активну участь, незабаром проблема буде вирішена.

Рожкова уточнила, що є технічні питання, які можна вирішити швидко. Зараз є багато початих будівництв, і завдання полягає в тому, щоб якомога швидше закінчити будівництво.

“Потрібно віддати людям і потім продовжувати будувати. Рішення проблеми є”, – зазначила вона.

Що стосується банку “Аркади”, то установа виступає як керуючий фондами фінансування будівництва. Тут відкриті рахунки цих фондів і забудовників.

“Фонд зібрав гроші і направив забудовнику. Той побудував, але не отримав якийсь документ, і як результат – будинок не підключили. Тобто, ніхто нічого не вкрав, а люди квартири не отримали. Це ніким не регулюється”, – підсумувала Рожкова .

Раніше ми писали, що українське законодавство не захищає інвесторів на ринку житлової нерухомості, а держава недостатньо контролює, як забудовники використовують кошти фізосіб.

Також ми повідомляли, що банку «Аркада» заборонили приймати депозити. Про це йдеться у відповідному рішенні з боку окружного адміністративного суду міста Києва, прийнятому від 04 березня 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу