За нелегальну торгівлю паливом будуть штрафувати

Поділитися:

Верховна Рада України прийняла законопроект про посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю паливом. Ініціативу нардепи підтримали в рамках першого засідання парламенту в кількості 244 голосів.

Потрібний закон опублікований на сайті ВР під номером №2515. В аргументації до закону вказується, що на полях України занадто частим явищем є ситуації, коли фізичні особи здійснюють торгівлю пальним навмисне не реєструючи свою діяльність в якості підприємницької діяльності.

Завдяки таким схемам громадяни просто уникали оподаткування з боку держави.

Тепер же, в разі фіксації відсутності права на торгівлю пальним у того чи іншого суб’єкту ринку, з нього будуть вилучати штраф в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. Точний штраф буде залежати від масштабів діяльності порушника.

Також при повторному порушенні правил, допускається штраф на суму від 34 до 85 тисяч гривень. При цьому обидва види санкцій передбачають паралельну конфіскацію у порушника всього його товару та обладнання.

Цікаво, що інші види порушень за неправильну торгівлю пальним тягнуть за собою штраф розміром від 8,5 до 17 тисяч українських гривень.

Нагадаємо, що незважаючи на санкції проти російських компаній, більше 30 відсотків ринку дизельного палива і більше 75 відсотків скрапленого газу на автозаправних станціях України імпортуються через підставні компанії з Російської Федерації.

Тим часом, в Міністерстві внутрішніх справ України хочуть ініціювати вищу систему штрафних санкцій за порушення правил дорожнього руху на прикладі такої європейської країни, як Фінляндія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу