ЄС запроваджує нові санкції проти Білорусі

Поділитися:

П’ятий пакет санкцій проти Білорусі узгоджено главами міністерств Європейських держав. Про це повідомив міністр закордонних справ Республіки Польща Збігнєв Рау.

Член Євросоюзу зазначив, що п’ятий пакет санкцій проти Білорусії вже узгоджений і найближчим часом набуде чинності. При цьому він додав, що політиками розглядається можливість скласти шостий пакет санкцій. Питання щодо нього залишається відкритим, але обговорення між лідерами ЄС уже триває.

Глава МЗС ФРН Хайко Маас у свою чергу заявив, що санкції передбачають жорсткі економічні заходи, оскільки те, що відбувається зараз на кордонах з Європою в Білорусії, нелюдське. Режим Лукашенка використовує мігрантів та біженців для створення конфлікту і таким чином тисне на країни Європейського Союзу. Ситуація не вирішується, а лише погіршується.

Зазначається, що в новому пакеті санкції здебільшого йдеться про значну кількість фізичних осіб та певні структури. Зокрема, Брюссель після остаточного формування пакету санкцій матиме право на «переслідування фізичних та юридичних осіб, які організовують чи сприяють діяльності режиму Лукашенка».

Раніше ми писали про те, що Ангела Меркель провела переговори з Олександром Лукашенком у телефонному режимі.

Також ми повідомляли про наміри Європейського союзу запровадити п’ятий пакет санкцій проти режиму Лукашенка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу