ЄС може створити військову навчальну місію в Україні

Поділитися:

Жозеп Боррель, Верховний представник Європейського союзу із закордонних справ та політики безпеки, заявив, що в Україні незабаром планується старт військово-навчальної місії, яку проведуть фахівці з ЄС.

Слід зазначити, що Боррель, заявляючи про плани запуску ініціативи, має на увазі безумовно EU Military Advisory and Training Mission Ukraine (військово-консультативна та навчальна місія). Іншими словами вона включає навчання військовими європейськими інструкторами керівництва армії України.

За словами чиновника, на даний момент вже завершено попередню оцінку вартості заходу, до якого також входять потреби України. «Ми вже на місці оцінили, що потрібно українцям, чим ми можемо реально допомогти, скільки коштує ця місія, а також хто може взяти у ній участь. Найближчим часом я внесу відповідну пропозицію країнам-членам Євросоюзу», – заявив Боррель.

Політик також акцентував увагу на тому, що останніми роками Євросоюз активно допомагає Україні, зокрема й фінансово. Верховний представник ЄС нагадав, що крім коштів, що виділяються, Європа бере участь і у розширенні взаємної торгівлі, а також інтенсифікує економічні відносини з Україною.

До того ж, минулого тижня, нагадав Боррель, Євросоюз погодився виділити 31 мільйон євро для української армії, зокрема на вдосконалення логістичної структури країни та боротьбу з кібератаками.

Водночас, Україна отримає від ЄС €1,4 мільйона на облаштування кордону з Білоруссю.

Також ми писали, що Європейський союз виділить гроші Україні на ядерну безпеку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу