Україна отримає від ЄС 1,4 мільйона євро на облаштування кордону з Білоруссю

Поділитися:

Україна на облаштування державного кордону отримає від Європейського Союзу 1,4 млн євро. Про ро це домовилися міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

«Враховуючи сьогоднішні виклики, МВС пропонує розглянути можливість перерозподілу частини бюджету другої фази спільного проекту EU4IBM для невідкладного облаштування українсько-білоруської ділянки кордону та підвищення можливостей Держприкордонслужби», — заявив Монастирський.

Крім того, глава Представництва ЄС заявив, що впродовж кількох місяців європейські партнери узгодять істотне збільшення цієї суми. Однак зараз Україна вже може розраховувати на 1,4 млн євро.

Керівник правоохоронного відомства зазначив, що у зв’язку із загостренням ситуації на кордонах ЄС і Республіки Білорусь, а також відвертої демонстрації агресивних намірів з боку східного і північного сусідів, Україна зацікавлена в розширенні взаємодії з ЄС в питаннях безпеки. У цьому сенсі українська сторона зацікавлена в участі в засіданні міністрів внутрішніх справ ЄС, яке відбудеться 9-10 грудня в Брюсселі.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу виділить Україні 31 млн євро для зміцнення оборонних здібностей.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ