Венеціанська комісія дала свій висновок з приводу КСУ

Поділитися:

У Венеціанській комісії розкритикували останнє рішення Конституційного суду України щодо скасування антикорупційної реформи. Відповідний вердикт з боку відомства був опублікований після відповідного запиту подивитися цю справу від президента України Володимира Зеленського.

У постанові комісії говорить про те, що в ухваленні цього рішення не було достатньої аргументації, поетом тут розважливо буде говорити, як про навмисний підрив суспільства до конституційного правосуддя, так і про особисті інтереси у скасуванні закону.

У Венеціанській комісії порекомендували українському парламенту відновити електронне декларування щодо чиновників, а також зберегти правову відповідальність за ними в разі фальсифікації даних.

Також в комісії вимагають знизити тиск з боку НАЗК для того, щоб судді КСУ були повністю незалежними. Для їх контролю пропонується створити окремий механізм скарг на суддів.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський передумав подавати на розгляд парламенту законопроект про перезавантаження Конституційного суду України.

Глава держави має намір дочекатися відповідного вердикту з боку Венеціанської комісії щодо рішення КСУ про скасування покарання за завідомо недостовірне декларування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу