В ЄС пообіцяли підтримку Україні та Молдові

Поділитися:

Підбиваючи підсумки року, Жозеп Боррель, високий представник Євросоюзу із закордонних справ, нагадав колегам, що ЄС має продовжувати надавати підтримку країнам, схильним до тиску з боку Російської Федерації.

Зокрема, йдеться про Україну та Молдову.

Він зазначив, що зараз дуже важливо підтримувати Молдову та Україну, доки гібридні конфлікти не будуть вичерпані. По відношенню до Білорусії Боррель також займає строгу позицію, висловившись, що до Республіки необхідно зберегти «похитний підхід». Чиновник запевняє, що «саміт Східного партнерства підтвердив стратегічний, амбітний та перспективний підхід ЄС до наших східноєвропейських партнерів».

Він нагадав і про те, що 2021 рік чудово дав зрозуміти, які способи і методи можуть впливати на політику Білорусії, навівши п’ятий пакет санкцій проти Мінська.

Крім цього, кілька днів тому Урсула фон дер Ляйєн, голова Єврокомісії, заявила про готовність запровадити вже існуючі санкції проти Росії, якщо вона виявить агресію щодо України, акцентувавши увагу на серйозні наслідки для РФ.

Тим часом, в Адміністрації президента США розглядають широкий список можливих санкцій на випадок нападу Росії на Україну. У тому числі відключення РФ від платіжної системи SWIFT.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу