В ЄС хочуть відключити Росію від платіжної системи SWIFT

Поділитися:

Через дипломатичного конфлікту Російської Федерації з Чехією, а також справи Олексія Навального, Європейська народна партія (ЕРР), що є найбільшою фракцією парламенту Європи, має намір відключити РФ від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

«ЕРР підтримує розширення санкцій. Вони можуть включати олігархів, заборони на поїздки, а також ми виступаємо за те, щоб виключити Росію з системи міжнародних платежів SWIFT », – сказав представник фракції перед пленарною сесією Європейського парламенту.

Так, у разі ескалації на Донбасі партія готова заморозити рахунки російських олігархів і відключити країну від міжнародної системи платежів.

При цьому в Кремлі не заперечують існування загрози відключення Росії від SWIFT. Однак заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв заявив про створення в країні власної системи передачі інформації для збереження можливості обміну електронними повідомленнями в разі реалізації загроз Заходу.

Нагадаємо, що відразу кілька депутатів Європарламенту виступили з одним і тим же вимогою – відключити Російську Федерацію від міжнародної системи SWIFT. Одна з головних причин – присутність російської армії біля кордонів України і військова агресія, спрямована на адресу нашої країни.

Раніше повідомлялося, що Рада національної безпеки і оборони України просить ввести санкції проти українського олігарха Дмитра Фірташа. Про це повідомляє Рада громадського контролю при Національному антикорупційному бюро, посилаючись на відповідне звернення до головного секретаря РНБО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу