В Україні посилять відповідальність за їзду у п’яному вигляді

Поділитися:

У Міністерстві внутрішніх справ України запропонували посилити відповідальність за водіння у нетверезому стані. Про це повідомив радник МВС України Антон Геращенко.

За його словами, Україна залишається державою, в якій у поліції пов’язані руки з приводу злісних порушників правил дорожнього руху. Поліцейський не може забрати права водія навіть у явно нетверезого водія.

При цьому зараз суди завалені поточними справами й не дуже швидко розглядають справи з водіння у нетверезому стані.

Він просить законодавців прийняти зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та процесуального кодексу, щоб запровадити обов’язковий термін для розгляду справ з водіння у нетверезому стані протягом 72 годин з моменту вступу до суду протоколу за статтею 130 КУпАП.

«Швидкість і невідворотність покарання для любителів поїздити у нетверезому стані стане найважливішим фактором превенції таких жахливих трагедій, як на Харківській окружній», – вважає чиновник.

Нагадаємо, що в 2022 році планується відновити обов’язковий техогляд авто для українців. Раніше така практика вже існувала до 2011 року.

Згідно із законопроектом Мінінфраструктури процес огляду займатиме близько години, з фото- та відеофіксацією на кожному етапі процесу — для запобігання корупції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу