Україну включили до сертифікації «Північного потоку-2»

Поділитися:

BundesNetzAgentur (Федеральне мережеве агентство Німеччини) задовольнило заявку НАК «Нафтогаз України». Про це повідомили джерела із держкомпанії України.

В результаті схвалення заявки Україна візьме безпосередню участь у сертифікації «Північного потоку-2». Глава правління “Нафтогазу” визнає, що радий рішенню Німеччини і виявив готовність надати BNetzA юридичну позицію України у найближчі терміни. Він зазначив, що таке рішення свідчить про те, що процедура сертифікації «СП-2» повністю відповідатиме міжнародному та європейському законодавству. Він розраховує на те, що учасники процесу візьмуть до уваги аргументи України належним чином.

У «Нафтогазі» вірять, що цей факт може забезпечити прозорість сертифікації. Важливість участі української сторони обґрунтована тим, що країна є одним із найбільших покупців палива, а тому її інтереси створити здорову конкуренцію на ринку експорту/імпорту ресурсу аргументовані.

Однак «перемогою» у «Нафтогазі» схвалення заявки поки що не поспішають називати. Це лише початок, але вже приємний, оскільки Україна має законний шанс вступити в боротьбу проти запуску російського газопроводу, що входить в інтереси держави.

У процедурі сертифікації візьмуть участь “Навтогаз Україна” та “Оператор ГТС України”. До 8 січня 2022 року рішення BNetzA щодо сертифікування «Північного потоку-2» має бути ухвалене.

Нагадаємо, Великобританія закликала країни-однодумці бойкотувати запуск газопроводу, аргументуючи своє звернення можливою залежністю від Росії.

Раніше ми писали, що Німеччина виступала проти участі України в процедурі сертифікації «СП-2».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу