Україна та Ізраїль вступили в зону вільної економічної торгівлі

Поділитися:

Ще в листопаді 2020 року, президент України Володимир Зеленський анонсував угоду нашої країни з Ізраїлем про зону вільної торгівлі. 1 січня 20201 року вона набрала чинності.

“Зона вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем почне діяти вже з 1.01.2021! Це новий рівень відносин між країнами і зелене світло для збільшення українського експорту, більш тісної кооперації в сферах high-tech, інжинірингу, розвитку інвестиційного співробітництва. Чудова новина, Бенджамін Нетаньяху ! ” – написав президент України.

Відомо, що угода передбачає скасування ввізних мит на промислові товари, за винятком ювелірних виробів. Також нульове мито діятиме на 60% агропромислових товарів з ізраїльської сторони і 34% – з української.

Нагадаємо, що третя за значимістю і обсягами продажів роздрібна мережа Ізраїлю Rami Levy більше не імпортувати «Кока-Колу» українського виробництва в пластикових пляшках півтора літра і продавати цей напій жителям країни.

Раніше повідомлялося, що в матеріалах, які Окружний суд Тель-Авіва вивчає вже майже рік, говориться про присвоєння мінімум 600 млн доларів, які Коломойський і Боголюбов начебто і вивели протиправним способом з українського банку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу