У США очікують розслідування Україною справи Коломойського

Поділитися:

Колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що США очікує від України продовження розслідування обставин, які призвели до націоналізації банку.

Як заявив Волкер, очікується, що Україна доведе “злочинну діяльність” колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського.

“Ми очікуємо, що Україна зробить свій внесок у розкриванні справи та доведення фактів його (Ігоря Коломойського – ред.) злочинної діяльності в Україні. Не секрет, що одним із важливих питань є справа Приватбанку, який був розграбований на мільярди доларів, були вкрадені гроші вкладників”, – сказав Курт Волкер.

Він підкреслив, що тоді на порятунок Приватбанку пішли гроші з бюджету Україну, який частково фінансувався МВФ, в тому числі й платниками податків США.

“Очікується, що Україна залишиться на шляху націоналізації банку, утримавши його від виплати компенсацій або повернення попереднім власникам та проведе ретельне розслідування того, що насправді сталося”, – сказав Волкер.

“Корупція в Україні є великою проблемою, але, на мій погляд, вона є лише симптомом більшої проблеми. І більшою проблемою є політична та економічна структура, де занадто мала кількість людей володіє занадто великою кількістю ресурсів, що надає їм величезну економічну владу”, – додав він.

Нагадаємо, що США ввели санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського за корупцію. Причиною обмежень стала діяльність підприємця на посаді глави Дніпропетровської області в 2014-2015 роках.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу