У РНБО заперечують, що прийматимуть афганських біженців

Поділитися:

У Раді національної безпеки та оборони обговорювали пропозицію депутата Бундестагу від СДПН Нільса Шміда – розмістити в Україні біженців.

«У нас є пропозиція соціал-демократам Німеччини – взяти собі додому по 2, по 3, по 5 біженців – якщо у них там є місце у Бундестазі, у них там є кабінети – нехай беруть до себе, нехай вони там перебувають. З якого переляку ми маємо брати їх до себе, якщо німці повинні про них піклуватися… Дуже дивно, якщо німці починають нам розповідати, що нам із цього приводу робити… Я не жартую», – зазначив на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов.

Нагадаємо, що Україна посилює кордон із Білоруссю. За словами заступника міністра військових справ України, до білоруського кордону стягується техніка, безпілотники та прикордонники. Таким чином, до ймовірних провокацій через міграційну кризу українська сторона буде готова.

Також повідомлялося, що на польсько-білоруському кордоні зібралася черга з вантажівок. Її спровокувало закриття пункту пропуску «Кузниця». За інформацією прикордонної служби Польщі, рух пунктом пропуску призупинили з вівторка, 9 листопада. Повідомлялося, що пішли на такий крок у зв’язку із ситуацією на польсько-білоруському кордоні. Міграційна криза там триває із серпня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу