У НАТО занепокоїлися дружбою Росії і Китаю

Поділитися:

Генсек НАТО Йенс Столтенберг сьогодні заявив, що дедалі більш активне співробітництво Китаю та Росії може мати наслідки для безпеки союзників.

Ця загроза обговорювалася ще в грудні під час зустрічі лідерів країн-членів НАТО, коли вперше за всю історію альянсу було прийнято рішення  об’єднатися “для усунення наслідків зростання Китаю в плані безпеки”.

Крім робочих відносин Китаю з Росією, НАТО хвилює і зростання економіки Китаю. Вже зараз
Китай посідає друге місце по оборонному бюджету. “Вони роблять великі інвестиції в сучасний військовий потенціал, включно з ракетами, які можуть досягти будь-якої держави-члена НАТО. Вони стають ближчими до нас в кіберпросторі, вони роблять інвестиції в наші найважливіші об’єкти інфраструктури”, – зазначив Столтенберг.

І зазначив, що при цьому Китай зовсім не є ворогом або противником Північноатлантичного альянсу. Але підйом Китаю повністю змінює всесвітній баланс сил, заявив генсек.

Тож він закликав країни-члени НАТО реагувати на можливу загрозу шляхом зміцнення політичних позицій альянсу.

Нагадаємо, що не так давно в НАТО висловили занепокоєння у зв’язку з виходом Сполучених Штатів Америки з Договору з відкритого неба.

А Китай тим часом розробив автомобіль 5G – це серія автомобілів-седанів Han з підтримкою 5G-мереж. Авто буде працювати за технологією Huawei HiCar, на якій зав’язана робота мультимедіа, автопілота і електронних асистентів DiPilot.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу