У МЗС розповіли про умови вступу України в НАТО

Поділитися:

Дмитро Кулеба, очільник Міністерства закордонних справ, розповів про те, як Україна може потрапити в НАТО без надання Плану дій щодо членства в альянсі. Раніше вважалося, що цей план є обов’язковим. Тепер же Кулеба каже про те, що План повинен бути наданий і Україні, і Грузії, якщо він може прискорити вступ країн до альянсу. Але також акцентує увагу на тому, що є інший шлях — досягти необхідних показників без ПДЧ. Українська сторона готова обговорювати й такий сценарій.

Важливим моментом глава МЗС назвав отримання точного вектора, за яким повинна рухатися Україна для вступу в НАТО. Також потрібні й інструменти, чітко позначені терміни, інші моменти. Кулеба чітко позначив, що без всіх перерахованих вище пунктів України буде блукати в просторі, тоді як з ними чітко і швидко пройде необхідний відрізок шляху.

Раніше повідомлялося про те, що в НАТО хочуть переглянути відносини з Росією. Свою думку з цього приводу висловив співробітник Центру стратегії та безпеки Атлантичної ради в Вашингтоні й за сумісництвом колишній заступник генсека НАТО Александр Вершбоу в рамках Львівського форуму.

Також ми писали й про проведені спільні навчання, в яких брали участь ЗСУ і війська НАТО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу