У МЗС Росії почали загрожувати США та НАТО

Поділитися:

Сергій Лавров, міністр закордонних справ Російської Федерації, попередив США та НАТО про те, що якщо Росія не отримає «гарантії безпеки», то Москва буде змушена вжити заходів, щоб усунути загрозу безпеці країні.

За словами російського чиновника, якщо в найближчі (розумні) терміни Захід ніяк не відреагує на ініціативу РФ, продовжуючи вести агресивну політику, то Російська Федерація вживе всіх необхідних заходів для повного забезпечення стратегічного балансу, у тому числі й усунення загрози безпеці державі.

Лавров зазначив, що очолюване ним відомство не дозволить російським ініціативам залишитися без рішень на рівні нескінченних дискусій. При цьому він наполягає на тому, щоб у переговорах обов’язково брали участь американські військові.

Глава російського МЗС також додав, що пропозиції з боку РФ насамперед націлені на створення та оформлення за юридичними законами нової системи угод та домовленостей із Заходом щодо безпеки. Він не виключає, що на основній базі буде прописано нові угоди з контролю над озброєннями.

Нагадаємо, Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що засідання Ради Росія-НАТО може відбутися 12 січня 2022 року.

Також ми писали про те, що думає Генсек НАТО щодо заяв Путіна стосовно розширення Альянсу на Схід.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу