У Мінську – масштабні протести

Поділитися:

Близько півтори тисячі людей вийшли на вулиці Мінська на підтримку затриманих опозиціонерів.

Люди вишикувалися в ланцюг один за одним. За розповідями очевидців, в довжину колона розтягнулася майже на два кілометри.

Акція протесту почалася через затримання головного конкурента Лукашенка на президентських виборах, Віктора Бабарика. Ще раніше, заарештували 20 його колишніх підлеглих за підозрою у фінансових махінаціях. Колишнього главу Белгазпромбанка Віктора Бабарика на допитах всі підозрювані назвали організатором шахрайської схеми.

Затримали Бабарика, коли він повіз до Центрвиборчкому частина зібраних підписів для участі в президентських виборах. З тих пір він перестав виходити на зв’язок, адвокатів до нього не пустили, а вдома провели обшук.

Нагадаємо, Україна відновлює пішохідний рух через кордон з Росією і Білоруссю. Також чиновники дозволили пересуватися на авто на кордоні з Білоруссю.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки відкрили поставки нафти в Білорусь. Перший танкер з 80 тисячами тонн нафти повинен прибути в порт Клайпеди на початку червня. Про це повідомляють білоруські ЗМІ.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу