У Кабміні пояснили, чому розділили Держкіно та Мінкульт

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України пояснили, чому ухвалили рішення про поділ Державного агентства з питань кіно від Міністерства культури та інформаційної політики. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу за результатами робочої поїздки до Закарпатської області.

Він сказав, що це пов’язано з необхідністю посилити цей напрямок.

«Відділення Держкіно від Міністерства культури здійснено з ініціативи Кабінету міністрів України. Це пов’язано з тим, щоб надати вагомий статус Держкіно, виділити його в окремий центральний орган виконавчої влади, з можливістю формувати політику. Це посилення цього напряму», – сказав Шмигаль.

Також прем’єр заявив, що на цей час він не мав можливості поспілкуватися з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченко, який на тлі цього рішення подав у відставку.

«Щойно буде можливість поспілкуватися з міністром, розумітиму його мотивацію», – додав він.

Нагадаємо, що Ткаченко не згоден із політикою Кабінету міністрів щодо підпорядкування Державного агентства України з кіно, а також виділення державних коштів на галузь культури.

Зокрема, він зазначив, що рішення уряду щодо Держагентства з питань кіно приймалися без погодження з Міністерством культури.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу