У ДБР заявили, що Порошенко втік від вручення процесуальних документів

Поділитися:

Співробітники Держбюро розслідувань (ДБР) 17 січня намагалися вручити п’ятому президентові України, нардепу та лідеру партії «Європейська солідарність» Петрові Порошенку в аеропорту «Жуляни» (Київ) процесуальні документи, проте він відмовився від їх отримання.
Про це на брифінгу в Києві розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян.

«Дійсно сьогодні співробітники ДБР у приміщенні аеропорту Жуляни намагалися вручити Петру Порошенку… процесуальні документи, а саме повістку про виклик на 11.00 17 січня до Печерського райсуду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу, копію клопотання з доданими матеріалами, і надати Порошенку можливість добровільно з’явитися в суд», – зазначила Сап’ян.

Проте, за її словами, Порошенко «відмовився від отримання процесуальних документів», а також «ігнорував законні вимоги слідчого».

«При цьому особи, які були з ним, чинили фізичний опір, що зафіксовано на відеозаписах, – наголосила Сап’ян. – Адвокати Порошенка запевнили, що отримають усі процесуальні документи, однак після проходження прикордонного контролю шляхом створення штучного натовпу втекли. У зв’язку з викладеним, усі вимоги законів були дотримані».

Стало відомо, що п’ятий президент України Петро Порошенко після свого офіційного повернення до Києва попрямував до Печерського районного суду. Про це пишуть ЗМІ.

До цього  Петро Порошенко прибув в Україну рейсом Варшава-Київ.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу