Трамп хоче бачити Росію в G7

Поділитися:

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп, який відклав саміт G7 на осінь, пропонує провести зустріч в розширеному форматі.

На його думку в саміті могли б взяти участь Росія, Австралія, Індія і Південна Корея.

Як повідомляє в неділю, 31 травня, CNN, вчора Трамп висловив думку, що G7 не може належним чином представляти те, що відбувається в світі. Це дуже застаріла група країн, – заявив Трамп.

Раніше повідомлялося, крім США в “велику сімку” входять Канада, Німеччина, Франція, Великобританія, Італія і Японія. У цьому році він повинен пройти в США і був запланований червень. Разом з тим через пандемію зустріч вирішили провести онлайн.

При цьому директор Білого Дому зі стратегічних комунікацій Алісса Фара заявила, що Трамп хоче розширити формат G7 за рахунок учасників розвідувального альянсу “П’ять очей” і країн, які сильно постраждали від коронавируса. На саміті Трамп хотів би обговорити майбутнє Китаю, сказала Фара.

Нагадаємо, Росію виключили з “вісімки” після анексії Криму. У 2018 році Трамп запропонував повернути Володимира Путіна в клуб. У серпні минулого року президент США знову заявив, що присутність Росії в групі доцільно, і звинуватив свого попередника Барака Обаму в розвалі формату G8. Після цього Конгрес США прийняв резолюцію проти відтворення “великої вісімки”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу