Суперника Лукашенка не допустили на вибори в Білорусі

Поділитися:

Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі Белгазпромбанка Віктору Бабарика в реєстрації кандидатом в президенти Білорусі.

Глава ЦВК республіки запропонувала відмовити Бабарика в реєстрації через невідповідність декларації фактичних доходів і участі іноземної організації в його кампанії. ЦВК за рішення проголосували одноголосно.

Комітет державного контролю Білорусі стверджує, що “злочинна група” отримувала злочинні доходи, а незаконна діяльність Бабарика як “лідера злочинної групи” “підтверджується” конфіскованими матеріалами і допитами підозрюваних.

Бабарика нібито отримав незадекларовані 350 000 доларів США. У той же час у справі Бабарика ще не було судового розгляду – відповідно, він не був визнаний винним.

Держконтроль також стверджує, що Бабарика незаконно використовував під час кампанії іноземну фінансову допомогу – ресурси Белгазпромбанкe, який на 99% належить російським компаніям.

Адвокат претендента заявив, що свідчення проти Бабарика суперечливі, в тому числі за сумами незаконно отриманих грошей. Через невідповідність декларацій, немає підстав відмовляти в реєстрації, сказав він.

Раніше ми писали, що Лукашенко поскаржився на тиск з боку Росії, і Білорусь позбавила акредитації двох російських журналістів.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу