Сирія отримає майже 7 млрд. євро

Поділитися:

Європейські країни готові виділити Сирії близько 7 млрд євро, для підтримки постраждалих від багаторічного військового конфлікту.

4,9 млрд євро з усього обсягу допомоги планується використовувати в нинішньому році, а ще 2 млрд – в наступному. Крім цього, міжнародні фінансові установи погодилися надати Сирії кредити на пільгових умовах в розмірі 6 млрд євро.

“Ми навряд чи можемо уявити собі ті страждання, які змушений терпіти сирійський народ. Але наш обов’язок – хоча б пом’якшити їх”, – заявив міністр закордонних справ ФРН Хейко Мас.

Бігти з батьківщини припало більше шести мільйонам сирійців, ще кілька мільйонів покинули свої будинки, залишившись в країні. У гуманітарної допомоги потребують близько 11,7 млн ​​чоловік., Розповів глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Відомо, що ситуація в Сирії погіршується через поширення коронавируса. Ліван прийняв 1,5 млн сирійських біженців і опинився на межі державного банкрутства.

Раніше повідомлялося, що державний секретар США Майл Помпео заявив, що військові Російської Федерації вбили десятки турецьких солдатів в ході ескалації в Сирії. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що виступаючи на брифінгу в Держдепартаменті, Помпео не уточнив, коли і де саме були вбиті турецькі солдати, а також точна кількість жертв.

Нагадаємо, що в Сирії медики діагностували перший випадок «COVID-19». Про це в понеділок, 23 березня, повідомляє видання «Axios», посилаючись на державні ЗМІ.

Як пише джерело, швидше за все реальне число хворих в Сирії набагато перевищує статистику одного хворого, так як країна тісно межує з Іраном, який вважається одним з лідерів поширення хвороби в Європі.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу