Росія запропонувала країнам БРІКС співпрацювати в Арктиці

Поділитися:

Російська Федерація має у намірах організувати масштабний видобуток нафти та природного газу на території Арктики. З такою пропозицію російське Міністерство енергетики звернулося до країн об’єднання БРІКС, як повідомляє пресслужба відомства.

У своєму повідомленні міністерство цитує слова глави відомства – міністра РФ Олександра Новака. Він заявив, що на цей час Росія вже вдало співпрацює щодо цього питання з Китаєм, Францією та Японією.

Тепер же РФ закликає приєднатися до цієї ідеї країни об’єднання БРІКС. Нагадаємо, що мова йде про Бразилію, Китай, Індію та ПАР.

У Росії вказали, що на цей час в зоні Арктики зосереджені мільярди тонн запасів природних ресурсів. Зокрема, нафти та газу.

Сам міністр вельми перспективно оцінив можливості Росії щодо видобутку цих ресурсів, сказавши, що країна володіє конкурентною перевагою для реалізації подібних нафтогазових проектів в Арктиці.

Нагадаємо, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп подумує про те, щоб обміняти Пуерто-Ріко на Гренландію, оскільки в країні на острові в Карибському морі занадто все забруднено, а ще там бідний народ.

Такі думки відвідували Трампа ще у 2017 році, коли в Пуерто-Ріко стався потужний ураган, який все зруйнував.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила