Росія готувала евакуацію своїх дипломатів з України

Поділитися:

Росія дійсно готувала евакуацію родин російських дипломатів з України – наприкінці грудня і на початку січня цього року. Про таке заявили у Білому домі, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Напередодні інформацію про те, що Москва евакуювала родичів своїх дипломатів на територію Росії, готуючись до ключових переговорів зі США, оприлюднило видання New York Times.

У відповідь прес-служба МЗС Російської Федерації відповіла, що посольство у Києві працює в штатному режимі. А в українському зовнішньополітичному відомстві заявили, що не отримували від Росії чи інших країн повідомлень про евакуацію дипломатів.

Чутки про можливе повномасштабне вторгнення Росії на територію України – тримають в напрузі не лише Київ – а й країни Європи та США. Сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен – відвідає Україну із позаплановим робочим візитом.

У Києві він поговорить із президентом Володимиром Зеленським, а потім зустрінеться зі своїми британськими, французькими та німецькими колегами в Берліні. Уже цієї п’ятниці запланована розмова Блінкена та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова в Женеві.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу