РФ заявила, що відкликає свою місію з НАТО

Поділитися:

Після рішення Кремля припинити роботу представництва при НАТО, політика Альянсу щодо Росії залишиться незмінною. Про це заявилаа представник НАТО Оана Лунгеску.

«Ми взяли до уваги рішення Росії припинити роботу її дипломатичної місії в НАТО і роботу Військової місії зв’язку НАТО в Москві, і закрити місію НАТО інформації в Москві. Ми висловлюємо жаль з приводу цих кроків. Політика НАТО щодо Росії залишається змістовною», — зазначила вона.

Крім того вона додала, що НАТО посилює політику стримування і оборону у відповідь на агресивні дії Росії. При цьому Альянс залишається відкритим для діалогу, включно через Раду НАТО-Росія. Представник НАТО нагадала, що у Росії все ще є десять працівників, акредитованих при НАТО.

«Це було пропорційне рішення, яке не змінює політику НАТО щодо Росії, яка об’єднує оборону і розвиток діалогу. Рада НАТО-Росія залишається важливою платформою для діалогу. У НАТО запропонували провести іншу зустріч Ради НАТО-Росія понад 18 місяців тому, і ця пропозиція залишається в силі. М’яч зараз на боці Росії», — резюмувала вона.

Нагадаємо, у понеділок, 18 жовтня, Міністр закордонних справ РФ заявив, що Росія призупиняє роботу свого представництва при НАТО.

Також зазначалось, що конгресмени США закликали Байдена ввести термінові санкції проти РФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу