Радбез ООН обговорить ситуацію з Навальним

Поділитися:

Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй проведе засідання в неформальному форматі про ситуацію з російським опозиційним лідером Олексієм Навальним. СБ ООН збереться 3 лютого. Про це інформують світові ЗМІ.

За відомостями преси, головне питання, винесене на засідання, – спроба отруєння політика у 2020 році. Причому засідання організовано так, що право голосу мають всі члени Ради Безпеки ООН, окрім Російської Федерації. Принаймні, виключена можливість для Росії зірвати обговорення. Засідання пройде в закритому форматі для ЗМІ.

Преса нагадує, що російський опозиційний лідер втратив свідомість 20 серпня 2020 року, коли перебував в літаку під час перельоту з Томська в Москву. Лікувався у Берлінській клініці. Розслідування показало, що він був отруєний речовиною «Новачок», яку розробили спецслужби РФ. Після повернення з Берліна до Москви Навальний був заарештований спецслужбами прямо в аеропорту. Йому пред’явили звинувачення в розкраданні державних коштів, він може опинитися в ув’язненні на 10 років.

Нагадаємо, 18 січня в трьох російських містах пройшли затримання учасників мітингів і пікетів на підтримку Олексія Навального, якого заарештували під час проходження паспортного контролю в аеропорту «Шереметьєво» у Москві.

Також раніше повідомлялося, що Олексій Навальний разом з дружиною Юлією на борту літака, який виконує рейс з Берліна до Москви. Опозиційний політик до відльоту зробив кілька заяв, суть яких зводиться до того, що він не боїться повертатися додому і чекає нових розслідувань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу