Рада Європи продовжила на рік план дій для України

Поділитися:

Рада Європи продовжила на рік план дій для України: програма буде дійсна аж до кінця 2022 року. Про це повідомляє Постійне представництво України при Раді Європи на своїй сторінці в Facebook.

За даними відомства, відповідне рішення було прийняте з боку групи доповідачів ЄС з питань демократії. Чиновники в рамках свого останнього засідання відзначили прогрес у взаєминах з Україною і продовжили термін дії плану аж до 2022 року.

Відзначимо, що раніше положенні були дійсні з 2018 року і аж до кінця майбутнього 2021 року. Іншими словами, план був продовжений на додатковий рік.

Також повідомляється, що під час перемовин групи особливу увагу було приділено успішній імплементації низки положень плану з боку України, незважаючи на те, що остання знаходиться в стані війни з РФ.

Цікаво, що план дій фінансується з боку Цільового фонду з прав людини, куди входять Нідерланди, Норвегія, Фінляндія, Швейцарія, Великобританія, Люксембург. Також гроші перераховують 18 країн-членів ЄС.

Як повідомлялося раніше, міністри фінансів Європейського Союзу в рамках засідання затвердили сценарій порятунку економіки блоку в умовах пандемії коронавируса і економічної кризи на суму понад 500 мільярдів євро.

Тим часом, у вівторок, 23 червня, відбудеться позачергове засідання Парламентської асамблеї Україна-Польща. Діалог пройде в режимі «онлайн».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу