Рада суддів заблокувала судову реформу

Поділитися:

Судова реформа – заблокована. Рада суддів України не змогла обрати трьох членів Етичної ради, які б оцінювали на доброчесність членів та кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Для того, щоб увійти до Етичної ради, троє кандидатів мали набрати щонайменше 14 голосів. Однак 16 членів Ради суддів з 26-ти присутніх не підтримали жодного кандидата. Тобто проголосували «проти всіх».

Нагадаємо, 13-го липня парламент з третьої спроби ухвалив законопроєкт про проведення судової реформи. І хоч народні депутати намагалися заблокувати підписання документа президентом, 3-го серпня Володимир Зеленський таки поставив свій підпис.

Раніше ми повідомляли, що головними причинами відтоку інвестицій з України є слабка судова система, високий рівень корупції та тіньова економіка. До таких висновків в ході опитування дійшли бізнесмени та експерти.

Також ми писали, що пенсіонерам-суддям додали грошей до виплат. В такій ситуації стало відомо, що у 2021 році суддям додали до пенсії 9 тис. грн, а військовим — 67 грн. Таку інформацію оприлюднили в Пенсійному фонді України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу