Рада сьогодні розгляне легалізацію зброї та податки для грального бізнесу

Поділитися:

Легалізація зброї та оподаткування грального бізнесу. Ці та інші питання розглянуть парламентарі на сьогоднішньому засіданні. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Раніше профільний комітет рекомендував ухвалити в першому читанні законопроект про легалізацію громадянської вогнепальної зброї.

Він передбачає створення єдиного реєстру цивільної зброї та обов’язкове страхування відповідальності за можливу завдану шкоду.

Для власників вогнепальної зброї будуть встановлені загальні правила ведення її обігу. А також контролюватимуться стрілецькі тири та стрільбища.

За результатами попереднього опитування – 75% українців – проти приватного володіння зброєю. Легалізацію короткоствольної зброї не підтримують і в Міністерстві внутрішніх справ. Кажуть: нею повинні володіти тільки силовики.

Окрім того, депутати розглянуть проекти про енергетичну ефективність, приватизацію, реформування територіальної організації влади. А також щодо підсудних осіб, які проживають на території Криму.

Раніше департамент внутрішньої безпеки Національної поліції виявив корупційну схему видачі дозволів на зброю.

За словами глави Нацполіції Ігоря Клименка, дозволи на мисливську нарізну, гладкоствольну, а також травматичну зброю видавалися з порушеннями, іноді навіть без участі громадянина.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу