Рада схвалила закон про розвідку

Поділитися:

Український парламент схвалив проект закону №2412-Д стосовно розвідки. Нардепи прийняли закон у другому читанні, до цього документ був відправлений на доопрацювання.

За закон свої голоси віддали 258 парламентарів.

У тексті закону зазначено, що українська Служба безпеки (СБУ) виключена зі списку спецслужб, але структура визначена як суб’єкт розвідувальної спільноти. Таким чином, оперативні служби центрального апарату СБУ, які здійснюють контррозвідувальну роботу, можуть проводити розвідувальні заходи з метою отримання будь-якої інформації.

Раніше пропонувалося, щоб список таких підрозділів визначав Гарант Конституції України. Однак, нардепи поставили таке положення на поправку.

Розвідувальні структури – це Служба зовнішньої розвідки України, розвідувальний орган Міністерства оборони України, розвідувальний орган Державної прикордонної служби.

Загальне керівництво спецслужбами здійснює глава країни. Спецслужби мають право використовувати спеціально виготовлені речі і документи для виконання завдань і своїх функцій, а також спеціально створювати і використовувати різні підприємства юросіб і організації для цих заходів. Також служби можуть спеціально створювати компанії для своїх робіт.

Нещодавно ми писали, що в Комітеті Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури розглянули 1361 поправку і пропозиція, які були подані після першого читання законопроекту №1182-1-д. Йдеться про регулювання ситуації з внутрішнім водним транспортом в країні.

Також ми повідомляли, що Верховна Рада направила в комітет з підготовки до розгляду в першому читанні законопроекту № 3335-1 про вдосконалення роботи Національного агентства з виявлення, пошуку і управління активами, отриманими в результаті корупційних та інших злочинів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу