Рада призначила нових міністрів – подробиці

Поділитися:

Народна депутатка від «Слуг народу» Ірина Верещук стала віцепрем’єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Верховна Рада підтримала відповідне призначення 260 голосами.

Сама Верещук вже заявила про плани, які хоче втілити, перебуваючи на цій посаді. За її словами, почне з того, що проведе перевірку, наскільки відомство виконує профільні закони, урядові постанови, укази президента та рішення Ради нацбезпеки та оборони.

«За результатами аудиту виконання ми скоригуємо пріоритети, робочі плани та дедлайни», – розповіла вона.

Окрім того, у планах – створення експертної і громадської ради при міністерстві для посилення комунікації.

Водночас, ключовим питанням є сприяння належного фінансування проєктів з реінтеграції, мобілізація фінансових зусиль міжнародних партнерів для втілення проєктів з Донбасу та Криму, здійснення інформаційної політики, спрямованої на мешканців окупованих територій, активна дипломатична та юридична робота.

До кінця року мають намір створити спеціалізовану державну установу «Український національний центр розбудови миру». Він поклканий накопичувати доказову базу порушень прав, пов’язаних із тимчасовою окупацією територій України та агресією РФ.

Ще одним основним напрямком роботи стане робота із молоддю, щодо її освіти та працевлаштування. Адже саме для них, за її словами, повертатимуть Крим та Донбас.

Раніше повідомлялося, що ВР призначила Олексія Рєзнікова новим міністром оборони.

Також ми писали, що парламентарі звільнили з посади главу Міністерства охорони навколишнього середовища та природних ресурсів Романа Абрамовського.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу