Рада хоче збільшити обмеження швидкості на дорогах

Поділитися:

У Верховну Раду України був поданий законопроект «Про внесення змін до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо дозволеного перевищення швидкості руху на міжнародних і національних автомобільних дорогах», який був представлений в стінах парламенту під номером №3744.

У своїх положеннях документ пропонує збільшення граничної швидкість на дорогах до 40/50 кілометрів на годину, тоді як за чинним законодавством, ця норма дорівнює від 20 км/год до 30 км/ч.

При цьому, виходячи з міжнародного досвіду інших країн світу і Європи, в разі введення даної ініціативи, в Україні буде існувати самий максимальний поріг толерантності по відношенню до обмежень і це негативно позначиться на дорожньому русі населення держави.

Відзначимо, що перевищення встановлених обмежень може в подальшому призвести до більшого зростання ДТП на дорогах. Поки що зазначений проект парламент не затвердив.

Нагадаємо, що за 5 місяців цього року дорожня смертність зросла на 14,3% в порівнянні з тим же періодом минулого року. 1209 людей загинули.

Тим часом, в 1 червня в Україні стартувала нова система відеофіксації порушень ПДР.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу