Профільний комітет вирішить чи можна роз’єднувати Мінекоенерго

Поділитися:

В четвер, 14 травня, комітет Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування має намір визначиться чи можна роз’єднувати Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України в два самостійних міністерства.

Як сказано в порядку денному сьогоднішнього засідання комітету, яка опублікована на сайті парламенту, засідання, вже традиційно відбудеться в режимі відеоконференції.

Нагадаємо, в кінці серпня президент Зеленський і тодішній прем’єр-міністр Олексій Гончарук вирішили створити чотири “суперміністерства”, з’єднавши вже існуючі.

Зокрема, повноваження МінАПК перейшли до МЕРТ, Міністерство екології стало частиною Міненерго, Міністерство культури об’єдналося з Міністерством молоді та спорту, а Міністерство ветеранів приєднали до Міністерства тимчасово окупованих територій.

Раніше повідомлялося, що після відставки Гончарука, Зеленський заявив, що об’єднані міністерства потрібно роз’єднувати.

У нас з вами було об’єднання деяких міністерств. Я думаю, що з самого початку це було правильне рішення, тому що у нас професійний кадровий голод. Тому і об’єднували деякі міністерства. І у нас не дуже великий бюджет.

Але, мені здається, час показав, ми бачимо, що деякі міністерства повинні бути розділені.

Є питання до міністерства економіки, тому що воно займається всім – і сільським господарством і зараз мені здається потрібен новий концепт, новий підхід, – заявив Зеленський в січні поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу