Посол України в ЄС прокоментував запуск ПП-2

Поділитися:

Посол України в ЄС прокоментував запуск російського газового проекту Північний потік-2. Про це Всеволод Ченцов повідомив в інтерв’ю Die Presse.

За словами дипломата, цивілізований світ просто не може і надалі реально допускати можливість запуску такого проекту на тлі загрози РФ розпочати війну з Україною. У цьому контексті він згадав позицію Німеччини з цього приводу.

«Це неймовірно… Як влада Німеччини допустить це будівництво, якщо газопровід знаходиться під контролем «Газпрому», який і постачає для нього газ? Видається досить сумнівним, що ця пропозиція відповідає європейському законодавству. Ми також сподіваємося, що Європа засвоїла урок цієї зими, який полягає в тому, що чим більший вплив Росії на газовий ринок, тим більша невизначеність тут, в ЄС. Це робить громадян і бізнес більш вразливими для російських маніпуляцій», – заявив посол.

Нагадаємо, що попри те, що Росія вже зареєструвала дочірню компанію, запуск газопроводу «Північний потік-2» з високою ймовірністю не буде сертифікований до кінця першого півріччя 2022 року. Про це висловився президент Федерального мережевого агентства Йохен Хоманн.

Раніше Газпром виконав одну з вимог Німеччини, заснувавши дочірнє підприємство Gas for Europe GmbH, призначене для роботи з німецькою ділянкою газопроводу СП-2.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу