Податкову поліцію замінять новим органом – з власним спецназом

Поділитися:

Замість Податкової поліції в Україні створять Бюро економічної безпеки.

У Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики уточнили, що орган наділять силовим елементом.

Також в комітеті уточнили, що при ліквідації Податкової поліції не буде правонаступництва. Всі співробітники повинні будуть пройти прозорий конкурс, щоб мати можливість працювати в новому відомстві. У конкурсі може взяти участь будь-який бажаючий.

Крім того, у відповідній постанові сказано, що Бюро матиме силовий підрозділ.

Ми вже повідомляли, що в Україні створять Бюро економічної безпеки. З цією метою ціла група депутатів і голова комітету Верховної Ради з фінансів, податків та митної політики представили проект закону № 3087-Д.

Новий орган можна назвати економічним НАБУ, це буде свого роду домішка податкових органів та СБУ. Таким чином, держава хоче ліквідувати податкову поліцію за допомогою закону і створити Управління, яке буде боротися зі злочинами в економічній сфері.

Ми також писали, що в Державній податковій службі заговорили про інтеграцію інформаційних систем з митницею. Тому Державна податкова служба та Державна митна служба будуть обмінюватися інформацією про підприємців, які продають товари.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу