ООН надала допомоги Україні на 0,5 млрд доларів

Поділитися:

Не дивлячись на прогноз страшного безробіття в світі, гумдопомога Україні від ООН в період пандемії COVID-19 досягла півмільярда доларів США.

Про це сьогодні, 23 жовтня, журналістам з нагоди 75-річчя Організації Об’єднаних Націй заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Крім сердечної вдячності ООН як надійному помічнику нашій країні, у міністра закордонних справ України знайшлися питання до Ради Безпеки ООН. Зокрема він нагадав, що Російська Федерація теж є членом Ради Безпеки Організації. Але вона, за словами Кулеби, дозволяє собі знущатися над принципами ООН.

А з приводу гуманітарної допомоги ООН нашій країні Дмитро Кулеба сказав наступне.

“ООН послідовно підтримує Україну. Зокрема, в контексті російської агресії проти нашої країни. Багато хто знає з новин про резолюції ООН, присвячені територіальній цілісності України, невизнання спроби незаконної анексії Криму.

Але мало хто знає також про ту гуманітарну допомогу, яку ООН надає Україні. Тільки за останній рік технічна допомога склала майже 145 млн доларів. А на гуманітарні цілі в Україні в цілому ООН мобілізувала понад півмільярда доларів США “.

Кулеба ще додав, що в світі стабільність в рамках ООН підтримують більше трьохсот українських громадян.

Нагадаємо, в ООН пророкували Україні аграрну катастрофу.

Також раніше ми писали про те, що наша країна постачає продовольчі товари сто п’ятидесяти мільйонам чоловік у всьому світі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу