Оксану Маркарову можуть призначити послом США

Поділитися:

У Міністерстві закордонних справ України збираються висунути кандидатуру колишнього міністра фінансів Оксани Маркарової на пост посла України в Америці. Про це заявив глава міністерства у своєму коментарі для ЗМІ.

За словами чиновника, його задовільняє робота чинного дипломата, який представляє інтереси України в Америці. Нагадаємо, що на поточний момент цю роль виконує Володимир Єльченко.

“Володимир Єльченко є класиком української дипломатії, претензій до його роботи немає, але принцип ротації в дипломатії ніхто не скасовував”, – сказав глава МЗС.

Він аргументував призначення Маркарової тим, що чиновницю добре знають в американській адміністрації, а також в Мінфіні США і МВФ. Також він зазначив її професійний досвід, вказуючи на здатність Маркарової вести перемовини.

Нагадаємо, що у вересні поточного року Мінфін погасив другу серію облігацій зовнішньої держпозики, які були випущені в рамках реструктуризації, проведеної у 2015 році.

Йдеться про облігації на 2 млрд доларів США. Такі дії знаменують собою проходження країною пікових платежів за зовнішнім боргом за 2020 рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу