НАЗК знайшло 37 млн ​​гривень у колишнього керівника Держаудитслужби Луганської області

Поділитися:

Приховав 37 мільйонів гривень. Саме стільки недорахувалося Нацагенство з питань запобігання корупції під час перевірки декларації ексначальника управління північно-східного офісу Держаудитслужби на Луганщині, інформують журналісти телеканалу «Перший Діловий».

Статки експосадовця значно більші, аніж його реальні заробітки. Йдеться про Леоніда Березинського. Кілька років поспіль він декларував сім мільйонів гривень прибутків. А ось розмір накопичень своєї дружини – не вказав жодного разу. Нацагенство з питань запобігання корупції виявило, що дружина експосадовця позичила своїм знайомим мільйон 600 тисяч доларів. А це майже у 7 разів перевищує офіційні доходи подружжя.

При цьому Березинський нібито не знав про ці кошти, а тому і не вказував їх в декларації. Але під час перевірки було знайдено заяву, засвідчену нотаріусом з його підписом, де він дає згоду дружині на передачу у позику цих коштів. Експосадовець пояснив це так – ці гроші його дружина отримувала від свого батька і накопичила таку суму. Проте за відомостями держреєстру платників податків, офіційний прибуток її батька з 1998 року по 2019-й становив близько 4 тисяч гривень. Матеріали справи вже зібрані і передані в Офіс Генпрокурора.

Нагадаємо, що у Службі безпеки України розповіли про те, скільки вдалося відкрити кримінальних справ за підсумками минулого року і першого півріччя поточного року. Про це повідомив глава відомства в рамках координаційної наради керівників правоохоронних органів з питань запобігання та протидії корупції. На поточний момент СБУ офіційно оголосила про підозру 336 посадовим особам. Ще близько 39 чиновників вже засуджені.

Також ми писали, що в Харкові СБУ провела спецоперацію, в ході якої нейтралізувала злочинну групу з майже 50 осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу