Між Росією і Чехією йде дипломатична війна

Поділитися:

Дипломатична напруженість між Москвою і Прагою зростає. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Днями на килим з вимогою пояснень був викликаний посол Чехії в Росії. Кремль обурений висилкою російських дипломатів, і зараз вимагає скоротити кількість співробітників чеської дипломатичної місії в Москві.

Напередодні закінчився ультиматум, який Прага висунула Москві – а саме, щоб Росія дотримувалася дипломатичного паритету і повернула двох чеських представників на роботу. Адже з Чехії вислали 18 росіян, тоді як Росію покинули 20 представників чехів.

Раніше міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек відзначав – на батьківщину можуть повернутися близько 60 співробітників російського посольства. Що, на його думку, дозволить встановити кількісну рівність в штатах обох посольств.

Вперше країни обмінялися висланими дипломатами після оприлюднення результатів розслідування вибухів на складах боєприпасів в Чехії в 2014 році. Встановили – бомби закладали двоє працівників ГРУ. Після Прага оголосила 18 росіян персонами нон-грата, які нібито працювали на розвідку під прикриттям дипломатичної служби. Незабаром Москва відповіла дзеркально.

Нагадаємо, що Росіян в Чехії не буде. Країна офіційно виключила «Росатом» зі списку учасників тендерів на будівництво п’ятого енергоблока атомної електростанції «Дуковани».

Раніше повідомлялося, що в ЄС не планують розширювати санкції проти Російської Федерації за того, що вона стягнула до українського кордону велику кількість військових і техніки. Про це сказав Жозеп Боррель, високий представник Євросоюзу на зустрічі з міністрами закордонних справ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу