Культура отримала 1 млрд. грн. для підтримки

Поділитися:

Кабінет Міністрів України вирішив профінансувати українську сферу культури на 1 мільярд гривень. До такого рішення парламент прийшов за підсумками засідання від 8 липня.

Як зазначили у прес-службі Міністерства України, частина грошей в розмірі 590 мільйонів гривень буде спрямована на підтримку вітчизняних проектів і культури.

Гроші будуть розподілені на гранти під егідою Українського культурного фонду, а також на грошові стипендії для особливо талановитих діячів мистецтва.

Ще близько 150 мільйонів гривень розподіляться для грантів українським письменникам. Найменше отримала сфера кіноіндустрії – туди Мінкульт направив лише 50 млн гривень.

У той же час, близько 100 млн гривень влада вирішила виділити в якості інвестицій для створення українських серіалів патріотичної тематики.

Частина бюджету буде виділена на компенсацію витрат установам культури за період карантину, зокрема на оплату комунальних послуг”, – розповіли про залишковий розподіл грошей в Кабміні.

Раніше в Мінкульті наполягали на тому, щоб уряд виділив близько 2,7 млрд гривень для рішень проблем, які більше не можуть стояти осторонь від рішень уряду.

Нагадаємо, що на початку року в Мінфіні не був затверджений паспорт програми «Державна підтримка кінематографії» .Через такий стан справ Довженко-Центр залишився без фінансування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу