Іран перевищив ліміт накопичення урану – МАГАТЕ

Поділитися:

Іран перевищив ліміт накопичення урану в вісім разів від встановленого обмеження, яке раніше заснували в 2015 році в рамках участі країни в ядерній угоді. Про це свідчать дані Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Повідомляється, що за станом на травень місяць запаси ресурсу в Ірані склали 1571,6 кг, тоді як офіційні положення дозволяють зберігати уран в обсязі не більше, ніж в 202,8 кг.

При цьому вже після такої статистики, країна активно продовжила посилювати цей процес. Більш того, міжнародні інспектори не мають доступ до добувних об’єктів Ірану, тому проаналізувати ситуацію з сировиною в Тегерані досить складно.

Як пише видання Deutsche Welle, наразі весь світ стурбований діями уряду Тегерана, так як ряд фахівців підозрює Іран у таємному зберіганні ядерних матеріалів.

Важливо сказати, що офіційний Тегеран став відмовлятися від зобов’язань щодо ядерної угоді ще в 2018 році, що викликало конфлікт між країною та Сполученими Штатами Америки.

Відзначимо, що недавно скандал між країнами також виник на тлі територіального впливу: США знову пригрозили іранському державі застосуванням сили в разі наближення до їх військовим кораблям в Перській затоці, Аравійському морі і затоці Омана ближче, ніж на 100 метрів.

Тим часом Іран продовжує нарощувати свою військову міць. Зокрема, 22 квітня, Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) успішно запустив на орбіту Землі перший військовий супутник Noor.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу