Гроші на місцеві вибори візьмуть з фонду боротьби з коронавірусом

Поділитися:

Уже восени поточного сезону в Україні очікується старт місцевих виборів, проведення яких є досить небезпечним через ризик підхопити коронавірус. Як повідомляють українські ЗМІ, нещодавно у Верховній Раді України тема проведення виборів стала одним з провідних питань на поточному порядку денному.

За словами спікера українського парламенту, політичні компанії з приводу виборів можуть розпочатися вже через декілька тижнів з моменту закінчення сесії Ради.

Однак в цьому питанні варто врахувати, що гонка за голосами і можливе скупчення людей не найкращим чином можуть вплинути на епідеміологічну ситуацію всередині країни.

Цікаво те, що окрім турботи про самоме проведення виборів, деякі депутати проявили ініціативу профінансувати захід за рахунок грошей з фонду по боротьбі з COVID-19.

Засоби, на думку президентської фракції в парламенті, повинні піти на забезпечення безпеки громадян.

Зокрема, мова йде про обладнання залів для голосування спеціальними засобами для дезінфекції та забезпеченні інших важливих заходів проти розпоширення пандемії.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада має намір оголосити місцеві вибори 13-17 липня.

Тим часом, Кабінет міністрів України профінансував запит з боку Міністерства внутрішніх справ держави за рахунок грошей державного Фонду по боротьбі з СOVID-19.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу