Генсек НАТО виступив із заявою після зустрічі з делегацією РФ

Поділитися:

Північноатлантичний альянс відхилив вимогу Російської Федерації про нерозширення, а також попередив, що нова агресія проти України обійдеться дорого РФ.

З такою заявою після зустрічі з делегацією Росії у Брюсселі виступив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він загалом розповів, що на переговорах відбулася серйозна дискусія стосовно України.

«Ми дуже чітко заявили, що застосування сил проти України буде серйозною стратегічною помилкою і це супроводжуватиметься дуже високою ціною для Росії», –зазначив він.

За його словами, розбіжності між НАТО та РФ буде складно здолати. Проте те, що Альянс разом із союзниками сів за один стіл переговорів із Росією є позитивним знаком. Генсек НАТО зазначив, що під час перемовин було домовлено продовжувати подібні зустрічі, щоб поновити діалог та вирішувати важливі питання.

Щодо вимоги Росії стосовно нерозширення НАТО – Альянс підтвердив політику відкритих дверей і право для кожної нації обирати власні шляхи безпеки.

«Тому ми говоримо, що вони не повинні зривати нашу можливість захищати всіх, включно з присутністю військ на східній частині Альянсу», – наголосив Столтенберг.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів ще на рік продовжив пільгове мито на імпорт товарів із Російської Федерації. Воно діятиме до кінця 2022 року.

Також ми писали, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про те, що Рада Європейського Союзу виділить Україні 31 млн євро для зміцнення оборонних здібностей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу