Генсек НАТО дав пресконференцію після передачі РФ «гарантій безпеки»

Поділитися:

Північноатлантичний альянс услід за Сполученими Штатами передав керівництву Росії свої пропозиції у відповідь на ініціативи РФ з приводу безпеки в Європі. НАТО готовий на будь-яку реакцію РФ, зокрема найгіршу.

Про це повідомив заявив генсек НАТО Йєнс Столтенберг на екстреній прес-конференції.

«Ми вирішили відповісти письмово, тому що сприйняли цю вимогу Росії дуже серйозно. Ми хотіли прогресу в діалозі з Росією. Ми уважно вислухали пропозиції РФ, і надали пункти, в яких ми можемо погодитися. І тому це саме письмовий документ», — наголосив він.

За його словами, є три основні сфери, в яких альянс хоче досягти прогресу: відносини між РФ та США, безпека в Європі та заходи щодо скорочення ризиків.

Столтенберг додав, що альянс не відмовиться від свого принципу відкритих дверей, поважаючи бажання Грузії та України стати членами НАТО.

При цьому альянс готовий встановити пряму лінію зв’язку та ладен обговорювати роззброєння, розміщення ракет, контроль над озброєннями.

Також ми писали, що Володимир Зеленський звернувся до українців із проханням не розганяти паніку з приводу ймовірного нападу на Росію та назвав усі подібні розмови фейками.

Нагадаємо, що Росія висунула умови для подальшого постачання газу до ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу