Генпрокурор закінчила досудове розслідування справи «Роттердам +»

Поділитися:

Терміни досудового розслідування у справі «Роттердам +» закінчилися. Про це заявила Генеральний прокурор України під час виступу у Верховній Раді 18 лютого.

Відомо, що в такій ситуації прокурор, який веде справу, повинен закрити його згідно з чинним законодавством.

Що стосується спроб НАБУ змінити прокурора у цій справі, Генпрокурор зазначила, що Вищий антикорупційний суд двічі відповів на клопотання про зміну прокурора.

Слід зазначити, що за результатами судових слухань ВАКС двічі – в жовтні 2020 і січні 2021 року – підтримав законність дій прокурора САП Віталія Пономаренка, підтвердивши правомірність його повноважень, в тому числі в питанні закриття справи «Роттердам +».

Нагадаємо, що Офіс генпрокурора розслідує кілька справ проти держкомпанії «Нафтогаз України», зокрема, за підсумками перевірки Держаудитслужби. Про це повідомила керівниця Офісу Ірина Венедиктова.

Раніше повідомлялося, що хоча за висновком Національного антикорупційного бюро схема з реалізацією вугілля з додаванням до його вартості витрат на транспортування з європейських портів завдала державі збитків на 39 млрд гривень. Після чергового рестарту розслідування НАБУ постійно апелює до офісу генпрокурора з вимогою провести кадрові ротації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу