Денис Шмигаль зустрівся з представником МВФ

Поділитися:

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч з представником МВФ Альфредом Каммера. Це – директор європейського департаменту фонду. Про що говорили чиновники – поки не повідомляється. Про це заявили в випуску новин Першого Ділового телеканалу.

Після зустрічі глава уряду заявив, що Україна швидко зближує позиції з МВФ.

Відомо, що напередодні – “Нафтогаз” підвищив вартість газу для населення на листопад ще на 35%. Попередній ціновий стрибок – припав на серпень і вересень. У жовтні – коли проводилися місцеві вибори – ціна палива не змінилася.

Підвищення вартості газу – до ринкової – було одним з ключових вимог МВФ – для отримання Києвом наступного траншу.

Нагадаємо, що на засіданні Ради Національного банку України, яке відбулося 27 жовтня, був присутній старший економіст Міжнародного валютного Фонду Вім Фонштейн.

Відомо, що Рада НБУ також оприлюднив заяву, в якому він «спростовує будь-які натяки щодо зазіхань на незалежність Національного банку і підкреслює, що Рада Національного банку, як і Правління, є невід’ємною складовою Національного банку, завдання та повноваження якого визначені Конституцією та Законами України».

Раніше повідомлялося, що в НАК «Нафтогаз» України висунули ідею випустити нові облігації і за рахунок цього викупити старі свої єврооблігації, які раніше були виставлені на продаж з погашенням до 2022 року. Йдеться про суму в 335 млн доларів, як повідомляє прес-служба компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу