Байдена закликали збільшити військову допомогу Україні

Поділитися:

У Сполучених Штатах конгресмени від «Республіканської партії» закликають президента Джо Байдена збільшити обсяг військової допомоги Україні у зв’язку із зосередженням біля її кордонів російських військ.

У листі Байдену високопоставлені члени комітету Палати представників США зі збройних сил Майкл Роджерс і Майкл Тернер наголосили, що через скупчення російських військ необхідно надати Україні як зброю, так і розвідку.

«Ми наполегливо закликаємо вашу адміністрацію вжити негайних та швидких заходів щодо надання підтримки Україні у вигляді розвідки та зброї», – йдеться в листі.

Також відомо, що конгресмени виступили із закликом розгорнути військову присутність Сполучених Штатів у Чорноморському регіоні з метою стримування потенційного вторгнення РФ. Окрім того, виступають за те, щоб розпочався обмін розвідданими з Україною для запобігання загостренню ситуації.

За інформацією Міноборони України, наразі біля кордонів з РФ та на окупованих територіях перебуває близько 90 тисяч російських військовослужбовців. Пентагоні нічого відверто агресивного не вбачає, а Кремль не прояснює ситуацію, пишуть ЗМІ.

Нагадаємо, директор Центрального розвідувального управління Білла Бернса (США) їздив у Москву для попередження керівництва РФ того, що Сполучені Штати слідкують за нарощуванням її військ поблизу кордонів України. Про таку мету поїздки пише CNN, посилаючись на свої джерела.

Раніше ми повідомляли, що Литва цьогоріч надасть Україні військову допомогу у розмірі близько €1 млн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу