Байден про виведення військ США з Афганістану: ми підемо, питання – коли

Поділитися:

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив на пресконференції, що США буде складно вивести свої війська з Афганістану до 1 травня. Водночас він додав, що американські війська навряд чи залишаться там до кінця 2021 року.

Байден розповів, що наразі США проводять консультації зі своїми союзниками для визначення подальшого плану дій. Американський лідер зазначив, що США не мають планів довго залишатися в Афганістані.

Раніше у Міністерстві оборони США заявили, що влада країни поки не знайшла остаточного рішення щодо виведення американських військ з Афганістану.

У лютому 2020-го, адміністрація США і рух «Талібан» уклали мирну угоду. Згідно з нею, США мають протягом 14 місяців вивести свої війська, а таліби не вчинятимуть в Афганістані дій, які становлять загрозу безпеці Штатів і їхнім союзникам.

Раніше ми повідомляли, що президент США Джо Байден заявив про намір балотуватися на другий президентський термін у 2024 році. Про це він розповів під час своєї першої великої пресконференції після інавгурації та вступу на посаду.

Раніше ми повідомляли, що президент США Джо Байден оголосив про масштабні дії із порятунку клімату.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу