Байден дав прес-конференцію у річницю його президентства

Поділитися:

У ​​разі ескалації в Україні Росія зіткнеться з «‎жорсткими економічними наслідками»‎, зокрема, її банки не зможуть проводити операції з доларами. Президент США Джозеф Байден попередив, що Росія заплатить «‎в‎исоку ціну»‎, якщо здійснить військове вторгнення в Україну.

«Росію буде притягнуто до відповідальності у разі вторгнення. Одна річ, якщо це буде незначне втручання, і нам у результаті доведеться сперечатися про те, що вчинити, а що не робити. Однак, якщо вони (російська сторона. – Ред.) дійсно зроблять те, що на що здатні… Це буде катастрофою для Росії, якщо вони продовжать вторгнення в Україну», — зазначив він.

За його словами, президент Росії Володимир Путін «ніколи не бачив санкцій», подібних до тих. У разі ескалації Росія зіткнеться із «жорсткими економічними наслідками», а її банки не зможуть проводити операції з доларами.

Байден додав, що існує можливість проведення чергового саміту із президентом РФ для розрядки напруженості. Перша зустріч Путіна з Байденом відбулася 16 червня 2021 року в Женеві. Пізніше, 7 грудня минулого року, відбувся відеосаміт двох лідерів.

Виступаючи в Білому домі, Байден допустив можливість досягнення певних домовленостей із Москвою щодо нерозміщення стратегічних озброєнь в Україні. За словами президента США, Путін сказав йому, що очікує на дві речі: підтвердження того, що Київ ніколи не стане членом НАТО, а також того, що в Україні не будуть розміщені стратегічні озброєння.

При цьому президент США зазначив, що ймовірність приєднання України до НАТО у короткостроковій перспективі невисока, оскільки не всі вимоги, необхідні для вступу до Альянсу, виконані Києвом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу